Banan inför Göteborg Multisportrace är nu i stort sett klar, vi har pratat med banläggaren och ställt några vanligt förekommande frågor.

Hur lång är banan?

Det beror på i vilken ordning man tar kontrollerna och hur många kontroller laget hinner ta på fyra timmar. Räkna med att vara igång i fyra timmar där man varvar löpning, cykel och paddling.

Måste man köra alla tre grenar (löpning, cykel och paddling)?

För att ta alla kontroller måste man göra alla tre grenar. Vissa kontroller är enbart paddelkontroller, vissa är enbart löpkontroller, vissa är så långt bort så att de bör tas med cykel. Vill man maximera sin poäng bör man således göra alla grenar. Såklart kan man avstå från någon gren, men man kan då inte ta alla kontroller (och antagligen inte vinna).

Kan man köra hela banan med cykelskor?

Nej, det är inget vi rekommenderar, vissa kontroller är starkt löpbetonade.

Måste man lämna sin cykel obevakad i skogen?

Det kommer att finnas två platser i skogen, förutom på TC, där man kan lämna cyklarna under bevakning av funktionärer. Det är även tillåtet att lämna cykeln på andra ställen, men då på eget ansvar. Ta med lås om ni är oroliga.

Vilken typ av idrottare kommer att ha mest fördel av banan, löparen, cyklisten eller paddlaren?

Den mest allsidiga atleten med bäst taktik i vilken ordning kontrollerna skall plockas. Det kommer att vara en fördel att kunna karta och kompass, samt ha ett bra samarbete inom laget.

Hur svåra är kontrollerna?

Kontrollpunkterna är inte jättesvåra, svårigheten ligger förmodligen i vilken ordning de skall plockas och vilka vägval man gör.

Vilket material krävs?

Man behöver en cykel och hjälm. Sedan är det bra att ha en liten ryggsäck att förvara eventuell extra skor och utrustning, samt dryck och energi. Rekommenderat är även kompass. obligatorisk utrustning är mobiltelefon och första förband.

Kanothyra, flytväst och paddlar ingår i startavgiften, men det är också tillåtet att ta med sin egen kanot/kajak. Dubbelkajak är inte tillåtet och heller inte dubbelpaddel i en kanadensare.

Sponsorer